Logga in

|

Intervju med Emma

Emma har en delad roll hos Euro Finans: dels är hon affärsjurist, dels arbetar hon som kredithandläggare. Hon förvärvar fakturor och gör avancerade bedömningar vilka fakturor som ska köpas. Hon sitter med i rättegångar och upplyser kunder om lagar och regler. Hennes yrke är dynamiskt och hon trivs bra med att ha en vidd av uppgifter.

Emma har vetat sedan 8 års ålder vad hon ville bli, men vad hon inte visste var att det skulle bli så här bra.

– Jag känner mig sedd, varje dag på jobbet. Varje morgon när jag går till jobbet känns det inte som att det är jobbet jag är på väg till. Snarare känns det som att jag är på väg till en stor gemenskap. Jag känner mig stolt över att få vara en del av ett företag som skapar en positiv förändring hos människor och företagare. Jag är stolt över att få vara en del av en positiv kultur!

Hon understryker det unika i att arbeta på Euro Finans:

– Vi är som en familj. Nyanställd som gammal i gemet: du blir sedd, varje dag.

Hos Euro finans är det möjligt att klättra eller ändra riktning på sin befintliga yrkesroll, i synnerhet om man saknar eftergymnasial utbildning. Då kan man avancera i organisationen, byta yrke och testa olika områden. Har man en akademisk bakgrund och är anställd som exempelvis jurist är det snävare, av förklarliga orsaker. Då kan man i stället öka sitt ansvarsområde. Jaga flådiga titlar är inget som lockar Emma.

– Jag är här för att göra ett bra jobb och jag är stolt över mitt yrkesval. Chefsposterna blir inte ofta vakanta och det är inte heller något som stör.

Som anställd på Euro Finans får man vara beredd på högt tempo och att vara flexibel inom ramarna för lagar och regelverk för att hitta de bästa lösningarna för sina kunder.

– Det gäller att vara påläst, det är mycket vi måste förhålla oss till inom finansjuridiken” säger Emma. Men trots det höga tempot anser Emma att hon alltid har tid nog för sitt arbete. Arbetsbördan är rimlig och hon ligger sällan efter.

Emma säger också att något man ska vara beredd på vid en anställning hos Euro Finans är att aldrig vilja lämna bolaget.

– Här existerar ingen Söndagsångest! Det är som ett andra hem och vi arbetar med våra vänner, avslutar Emma. Den här åsikten delar hon med sina kollegor som alla instämmer: Människorna gör arbetsplatsen, det är det absolut bästa att jobba hos Euro Finans.

intervju karriar eurofinans