<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=790446042863156&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Svenska
Logga in

Factoring
Allt du behöver veta  

  Snabbt - pengarna på kontot inom 24h
  Flexibelt - 97,3% får hjälp av oss
  Tryggt - låt oss ta risken

Factoring frigor kapital idag

Belåna dina fakturor med factoring

Med oss kan du enkelt frigöra kapital. Vi sköter allt administrativt arbete till dig och du kan lägga fokus på att dra in nya pengar till verksamheten. Euro Finans har över 35 års erfarenhet av factoring och har hjälpt många företag stora som små med att förbättra sin likviditet. Du kan tryggt och säkert överlåta hanteringen av dina kundrelationer till oss.

Factoring är lösningen när du behöver likviditet

Factoring är det övergripande begreppet som omfattar både fakturaköp och belåning av fakturor. Du kan frigöra dina egna medel direkt och undvika behovet av att ta lån från traditionella banker. Det är en effektiv metod som spar både tid och pengar. Ibland kan det vara svårt att ta ut förskottsbetalning för tjänster och varor. Detta kan innebära att du får ligga ute med exempelvis löner till anställda och betalningar till dina leverantörer. Det kan även vara så att vissa projekt drar ut på tiden eller så får du större kostnader än förväntat. Då kan det vara en god idé att belåna fakturan för att frigöra kapital.

Vad kostar factoring?

Kostnaden för factoring är oftast inte särskilt hög, detta eftersom du själv står för kreditrisken. Andra faktorer som påverkar prissättningen kan vara antalet, storleken på dina fakturor och om dina kunder är företag eller privatpersoner. Euro Finans är din förlängda arm gentemot dina kunder. Priset för att belåna dina fakturor varierar med en halv – eller någon – procentenhet mellan olika leverantörer. Det bästa och snabbaste sättet att ta reda på hur mycket det hade kostat för dig att anlita Euro Finans är att skicka en förfrågan gällande de fakturor du vill sälja eller belåna.

Fördelar med factoring

Snabb likviditet till ditt företag.

Minskad administration.

Möjlighet att agera snabbt på nya affärsmöjligheter.

Bättre kreditvärdighet.

Utnyttja kassarabatter.

Minska risken att inte få betalt.

Det här får du som kund hos Euro Finans

Marknadens snabbaste utbetalningar.

 Personlig service.

Dina kunder är lika viktiga för oss som för dig.

Enkel administration.

Bevakning, påminnelser och administration sköter vi.

Full koll på dina fakturor i vår kundportal.

Vad är factoring?

Factoring är en form av fakturaköp där du tillhandahåller omedelbara likvida medel genom försäljning eller belåning av dina fakturor. Som företagare kan du ställas inför situationer där du har löpande utgifter men det tar lång tid innan du får betalt från dina kunder, ibland upp till 90 dagar.  När du belånar din faktura innebär det att du använder din faktura som underlag för lån. På så sätt kan du snabbt och enkelt frigöra kapital och öka företagets likviditet.

Hur fungerar factoring?

Din faktura står som säkerhet för lånet. Hos oss kan du belåna fakturan med upp till 100% av värdet, vanligtvis belånas fakturor på traditionella banker endast upp till 60-85%. Vi erbjuder dig både möjlighet till factoring och fakturaköp. Allt handlar om vad som passar bäst för dig. Du får hjälp med allt det administrativa, som bevakning av fakturor, påminnelser och kravbrev, vilket frigör värdefull tid för dig. Dessutom är processen snabb och smidig – pengarna betalas ut omgående. Vi snackar inte - vi betalar!

Varför används factoring?

Idag används factoring av många företag i de flesta branscher och av många olika skäl. Till en början var det mest mindre och nystartade företag med oregelbundna pengaflöden och med stort behov av likviditet, som sålde fakturor. Idag är det ett etablerat alternativ till företagslån, checkkredit och annan typ av finansiering.

I många branscher har du svårt att få betalt av dina kunder innan du måste betala dina leverantörsfakturor. Särskilt inom branscher med långa projektcykler och stora utgifter i början och under projektet. Vilket kan göra att du får betalt först efter att du betala din leverantörsfaktura.

Fakturabelåning innebär att du får dina pengar direkt, så att du inte behöver låsa upp kapital för att täcka dina kostnader. Du får också större möjlighet att möta dina kunders efterfrågan, då du kan fokusera på nya projekt. Vi hjälper dig helt enkelt att överbrygga det finansiella glappet mellan leverantörsfakturor och kundfakturor.

Så här går factoring till:

Att börja belåna fakturor hos oss är enkelt.

1. Skriv avtal med oss. Tillsammans med vår finansiella rådgivare tar ni fram ett avtal som passar dig och ditt företag bäst. Vi kommer överens om priset.

2. Skicka in din faktura. Genom vår kundportal eller ditt faktureringssystem skickar du in din faktura enkelt till oss. I avtalet erbjuder vi avgiftsfri tillgång till faktureringssystemet acconomy.

3. Snabb utbetalning. Vi betalar ut pengarna till dig så fort din faktura är godkänd. Oftast redan samma dag.

4. Vi skickar ut fakturan till din kund. Vi distribuerar fakturorna enligt din kunds önskemål, det kan vara allt från en vanlig faktura via posten till en e-faktura eller via e-post. 

5. Vi sköter administrationen och eventuella påminnelser. Vi har full kontroll på fakturan, vi ser när din kund betalar och skulle det visa sig att kunden är sen med betalningen sköter vi eventuella betalningspåminnelser. Detta sker i samförstånd med dig. Du kan själv enkelt följa din faktura via Mina sidor.

6. Kunden betalar fakturan. När din kund har betalt in pengarna till oss så är affären klar!

omvand factoring en losning for foretagare

Omvänd factoring - en lösning för långa betalningstider

Omvänd factoring, vad är det och när används det?

Läs mer här!

Vad betyder fakturaköp med regress?

Regressrätten avgör vem som tar risken om fakturamottagaren inte betalar fakturan.

Läs mer här!

fakturakop med och utan regress

Vi hjälper företag till starkare likviditet

Det kan finnas många orsaker till att det inte finns pengar i kassan just när de behövs som mest. Det är frustrerande att inte få betalt för det arbete som levererats eller att få tacka nej till ett stort uppdrag för att man inte har råd att ligga ute med kostnader. Efter många år har vi sett det mesta och vi har utvecklat våra tjänster för att de ska förenkla din vardag som företagare. Det gör oss till en trygg partner som förstår din situation och kan erbjuda den hjälp som just du behöver. Euro Finans var först i Sverige med att erbjuda fakturaköp. Läs allt om vad fakturaköp innebär här. Euro Finans  koncept är fortfarande marknadsledande 35 år senare.

kontaktformular

Boka ett möte eller kontakta oss!