<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=790446042863156&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Svenska
Logga in

Factoring

  Snabbt - pengarna på kontot inom 24h
  Flexibelt - 97,3% får hjälp av oss
  Tryggt - låt oss ta risken

Euro Finans Factoring utbetalt idag

Belåna dina fakturor med factoring

Med oss kan du enkelt frigöra kapital genom belåning av dina fakturor. Vi sköter allt administrativt arbete till dig och du kan lägga fokus på att dra in nya pengar till verksamheten.

Factoring är det övergripande begreppet som omfattar både fakturaköp och fakturabelåning. Genom factoring kan du frigöra dina egna medel direkt och undvika behovet av att ta lån från traditionella banker. Det är en effektiv metod som spar både tid och pengar

Euro Finans har över 35 års erfarenhet av factoring och har hjälpt företag stora som små med att förbättra sin likviditet. Du kan tryggt och säkert överlåta hanteringen av dina kundrelationer till oss.

Vad kostar factoring?

Kostnaden för factoring är oftast något lägre än för fakturaköp. Detta eftersom du själv står för kreditrisken. Andra faktorer som påverkar prissättningen kan vara antalet och storleken på dina fakturor och om dina kunder är företag eller privatpersoner. 

Vad reglerar priset på factoring?

Priset för att belåna dina fakturor varierar med en halv – eller någon – procentenhet mellan olika leverantörer. Euro Finans är din förlängda arm gentemot dina kunder.

Det bästa och snabbaste sättet att ta reda på hur mycket det hade kostat för dig att använda factoring med oss på Euro Finans är att skicka en förfrågan gällande de fakturor du vill sälja eller belåna.

Factoring, när du behöver likviditet

Ibland kan det vara svårt att ta ut förskottsbetalning för tjänster och varor. Detta kan innebära att du får ligga ute med exempelvis löner till anställda och betalningar till dina leverantörer. Det kan även vara så att vissa projekt drar ut på tiden eller så får du större kostnader än förväntat. Då kan det vara en god idé att belåna fakturan för att frigöra kapital.

Hur fungerar factoring?

Som företagare kan du ställas inför situationer där du har löpande utgifter, men det tar lång tid innan du får betalt från dina kunder ibland upp till 90 dagar. Factoring är då en lösning där du tillhandahåller omedelbara likvida medel genom försäljning eller belåning av dina fakturor. När du belånar din faktura innebär det att du använder din faktura som underlag för lån. På så sätt kan du snabbt och enkelt frigöra kapital och öka företagets likviditet.

Din faktura står som säkerhet för lånet. Vanligtvis belånas fakturor till 60-95%, hos oss kan du belåna fakturan med upp till 100% av värdet. Vi erbjuder dig både möjlighet till fakturabelåning och fakturaköp. Allt handlar om vad som passar bäst för dig. Hos oss får du hjälp med allt det administrativa, som bevakning av fakturor, påminnelser och kravbrev. Detta frigör värdefull tid för dig. Dessutom är processen snabb och smidig – pengarna betalas ut omgående. Vi snackar inte - vi betalar!

Fördelar med factoring

Snabb likviditet till ditt företag.

Minskad administration.

Möjlighet att agera snabbt på nya affärsmöjligheter.

Bättre kreditvärdighet.

Utnyttja kassarabatter.

Minska risken att inte få betalt.

Det här får du som kund hos Euro Finans

Marknadens snabbaste utbetalningar.

Factoring med personlig service.

Dina kunder är lika viktiga för oss som för dig.

Enkel administration.

Bevakning, påminnelser och administration sköter vi.

Full koll på dina fakturor i vår kundportal.

Varför används factoring?

Idag används factoring av många olika typer av företag i de flesta branscher. Och av många olika skäl. Till en början var det mest mindre och nystartade företag, med oregelbundna pengaflöden och med stort behov av likviditet, som sålde fakturor för att få ett jämnare och enklare företagarliv. Idag är factoring ett etablerat alternativ till företagslån, checkkredit och annan typ av finansiering.

I många branscher har du svårt att få betalt av dina kunder innan du måste betala fakturor till dina leverantörer. Kanske särskilt inom branscher med långa projektcykler och stora utgifter i början och under projektet. I många fall har du både kredittid till kunder och leverantörer, vilket gör att du får betalt först efter att du betalt din leverantör.

Med factoring får du dina pengar direkt, vilket gör att du inte behöver låsa upp kapital för att täcka dina leverantörsfakturor. Du får också större möjlighet att möta dina kunders efterfrågan. Factoring hjälper dig helt enkelt att överbrygga det finansiella glappet mellan leverantörsfakturor och kundfakturor.

Hur börjar jag med factoring?

Att börja använda factoring är enkelt. Du tar kontakt med oss när du vill belåna dina fakturor. En av våra finansiella rådgivare kontaktar dig för att diskutera ditt individuella pris. Därefter erhåller du ett avtal för signering som du tecknar och får då tillgång till vår kundportal. Du kan skicka in fakturor redan samma dag. Ofta betalas pengarna ut till dig direkt.

Snabbt, enkelt och flexibelt.

Så här går factoring till hos Euro Finans

När du väljer Euro Finans som factoringbolag kan du förvänta dig personlig och professionell hantering genom hela processen. 

 1. Skriv avtal med oss.
  Tillsammans med vår finansiella rådgivare tar ni fram ett avtal som passar dig och ditt företag bäst. Vi kommer överens om priset.
 2. Skicka in din faktura.
  Genom vår kundportal eller ditt faktureringssystem skickar du in din faktura enkelt till oss. I avtalet erbjuder vi avgiftsfri tillgång till faktureringssystemet acconomy. 
 3. Snabb utbetalning.
  Vi betalar ut pengarna till dig så fort din faktura är godkänd. Oftast redan samma dag.
 4. Vi skickar ut fakturan till din kund.
 5. Vi sköter administrationen och eventuella påminnelser.
 6. Kunden betalar fakturan till vårt bankgiro och affären är klar!

Vi hjälper företag till starkare likviditet

Det kan finnas många orsaker till att det inte finns pengar i kassan just när de behövs som mest. Det är frustrerande att inte få betalt för det arbete som levererats, eller att få tacka nej till ett stort uppdrag för att man inte har råd att ligga ute med lönekostnaderna. Efter många år har vi sett det mesta, och vi har utvecklat våra tjänster för att de ska förenkla din vardag som företagare. Det gör oss till en trygg partner som förstår din situation och kan erbjuda den hjälp som just du behöver. Euro Finans var först i Sverige med att erbjuda fakturaköp och vårt koncept är fortfarande marknadsledande 35 år senare.

Vi snackar inte - vi betalar

EF_fakturakop_foretagslan_15

Omvänd factoring - en lösning för långa betalningstider

Omvänd factoring, vad är det och när används det?

Läs mer här!

kontaktformular

Boka ett möte eller kontakta oss!