<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=790446042863156&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Svenska
Logga in

FACTORING

Belåna dina fakturor med factoring

Med oss kan du enkelt frigöra kapital genom belåning av dina fakturor. Vi sköter allt administrativt arbete till dig och du kan lägga fokus på att dra in nya pengar till verksamheten.

factoring

Vad är factoring och fakturabelåning och hur fungerar det hos oss?

När du belånar din faktura innebär det att du använder din faktura som underlag för lån. På så sätt kan du snabbt och enkelt frigöra kapital och öka företagets likviditet. Din faktura står som säkerhet för lånet. Vanligtvis belånas fakturor till 60-95%, hos oss kan du belåna fakturan med upp till 100% av värdet. 

Vi erbjuder dig både möjlighet till fakturabelåning och fakturaköp. Allt handlar om vad som passar bäst för dig. 

Hos oss får du hjälp med allt det administrativa. Som bevakning av fakturor, påminnelser och kravbrev. Detta frigör värdefull tid för dig. Dessutom är processen snabb och smidig – pengarna betalas ut omgående.

Fördelar med att belåna sina fakturor?

Ibland kan det vara svårt att ta ut förskottsbetalning för tjänster och varor. Detta kan innebära att du får ligga ute med exempelvis löner till anställda och betalningar till dina leverantörer. Det kan även vara så att vissa projekt drar ut på tiden eller så får du större kostnader än förväntat. Då kan det vara en god idé att belåna fakturan för att frigöra kapital.

Vad skiljer fakturabelåning mot bankernas factoring?

Den stora skillnaden mot bankernas factoringtjänst är att vi belånar dina fakturor upp till 100%. Med bankens factoring kan du oftast bara få ut runt 75%. 

Fakturabelåning fungerar på liknande sätt som fakturaköp med skillnaden att om din kund inte betalar så måste du betala tillbaka det lånade beloppet. Detta brukar normalt sett ske genom avräkning mot nya fakturor insända för belåning. Våra effektiva påminnelserutiner och inte minst vårt starka varumärke ser dock till att dina kunder prioriterar just dina fakturor.

Du kan tryggt lämna över ansvaret för dina fakturor till oss. Vi har lång erfarenhet av att hantera våra klienters kunder på ett proffsigt sätt.

Vad kostar fakturabelåning?

Kostnaden för fakturabelåning är oftast något lägre än för fakturaköp. Detta eftersom du själv står för kreditrisken. Andra faktorer som påverkar prissättningen kan vara antalet och storleken på dina fakturor och om dina kunder är företag eller privatpersoner. 

Vi har valt att arbeta med individuell prissättning, välkommen att kontakta oss för närmare prisuppgift för just ditt företag.

kontaktformular

Boka ett möte eller kontakta oss!