<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=790446042863156&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Svenska
Logga in

|

10 tillfällen när ett snabbt företagslån kan vara ett smart drag

Det är bara du som företagare som kan avgöra om ett företagslån är rätt lösning för dig just nu. Lånade pengar kan vara den smartaste vägen för att snabbt kunna göra en viktig investering eller komma över en tillfällig svacka i likviditeten. Här har vi samlat en del situationer där det kan vara befogat att ta ett kortfristigt lån för att lösa ett tillfälligt kapitalbehov.

 

Köpa nu för att kunna fakturera sen

Vissa uppdrag kräver att ditt företag under en period ligger ute med pengar, mer pengar än ni har i kassan. Samtidigt är de det där utlägget en förutsättning för att kunna slutföra och fakturera jobbet. Du kanske behöver köpa in mer material än vanligt eller hyra en dyr maskin som tillfälligt ökar dina kostnader. Eftersom du vet att pengarna kommer in på kontot när jobbet är klart kan du lösa likviditetsproblemet med ett enkelt och kort företagslån. 

Köpa mycket på en gång

Har din leverantör ett bra erbjudande om du köper mycket på en gång, eller har du kanske hittat ett parti med varor som passar perfekt i din online-butik. Ibland dyker de upp, de där tillfällena som är lite för bra för att vara sanna. En affär som kommer att öka din lönsamhet under en lång period framöver. Gör ett snabbt överslag och fundera på om det kan vara värt att ta ett snabbt och smidigt företagslån. Överstiger vinsten från affären kostnaden för lånet kan det vara en bra lösning som snabbt betalar sig.

Ta en stor beställning

Är du en duktig företagare kommer förr eller senare de där tillfällena du inte vill missa. En viktig drömkund som du länge velat jobba med kanske hör av sig om ett stort uppdrag, eller en omfattande upphandling kräver att du själv kan ligga ute med en del av pengarna. För att tjäna pengar behöver man ofta pengar. Då kan ett företagslån vara en smidig lösning för att kunna förverkliga affären.

"För att tjäna pengar behöver man ofta pengar. Då kan ett företagslån vara en smidig lösning för att kunna förverkliga affären."

 

Säkra en skatteinbetalning

Det finns vissa skulder du verkligen inte vill missa att betala, skatter till exempel. Håll koll på ditt skattekonto och gör en noggrann plan för hur mycket du ska betala in för att balansera din moms och inte komma efter med dina arbetsgivaravgifter. Det kan bli både kostsamt och försämra dina utsikter framöver. Om ditt företag i grunden fungerar som det ska, är det ofta en bättre väg att ta ett snabbt företagslån på dina villkor än att hamna i onåd hos Skatteverket.

Betala alltid personalens löner

När du utför ett uppdrag kommer ofta betalningen långt efter jobbet är klart. Samtidigt har du förmodligen anställda som vill ha sin lön den 25e varje månad. Ibland blir glappet för stort. Det kan vara knepigt att vänta på pengar från kunden och samtidigt betala ut lönerna i tid, trots att jobbet redan är utfört. Det är viktigt att din personal har förtroende för dig, att de vet att du som arbetsgivare gör rätt för dig. Ett företagslån innebär visserligen en extra kostnad, men det kan bli ännu dyrare om en viktig anställd säger upp sig eller du inte kan ta nästa uppdrag på grund av personalbrist.

Göra en viktig investering

Det gäller att våga för att vinna, det vet alla entreprenörer. Samtidigt kommer ju nästan alltid kostnaderna före intäkterna. Det kan vara svårt att förverkliga din idé om du inte har egna pengar att satsa. Du förstår och kan ditt företag bäst och du vet vad en bra investering kan innebära för ditt företag. Det kanske är en ny maskin, ett utbyggt lager eller en smartare logistiklösning som kommer att förbättra din lönsamhet eller innebära nya affärsmöjligheter. Ett företagslån kan ta dig igenom den där perioden när kostnaderna är tagna, men pengarna inte har börjat rulla in ännu. 

Lansera på en ny marknad

Din produkt går som tåget här hemma i Sverige, och du inser att om du bara når ut så kommer den att bli en succé i ett annat land också. Initialt kan det vara dyrt att börja bearbeta en ny marknad. Det behövs en säljorganisation, nya avtal, marknadsföring och kanske lokaler att börja jobba ifrån. Samtidigt vet du att det är en tidsfråga innan verksamheten kommer upp i samma fina siffror som hemma i Sverige. Ett företagslån kan ta dig igenom uppstartsfasen på en ny marknad fram tills intäkterna börjar rulla in.

"Ett företagslån kan ta dig igenom uppstartsfasen på en ny marknad fram tills intäkterna börjar rulla in."

 

Teknikuppdatering

Har det kommit en ny revolutionerande teknisk lösning eller har du äntligen knäckt hur du ska kunna automatisera en del av din tillverkningsprocess. Den snabba tekniska utvecklingen kan innebära att konkurrenterna snabbt springer ifrån dig, eller så är det du som springer ifrån dem. Teknikutveckling kostar pengar och kan snabbt ändra spelreglerna på en marknad. Känner du att en investering i ny teknik skulle göra ditt företag mer konkurrenskraftigt, men att du inte har råd med investeringen just nu. Då kan ett företagslån vara lösningen – kom i gång snabbt, tjäna mer pengar och betala tillbaka så snart du kan.

Anställ en nyckelperson

En enda person kan vara skillnaden mellan fiasko och framgång. En riktigt smart ingenjör, en vass säljare eller någon som tar över dina administrativa uppgifter kanske är nyckel till att få fart på affärerna. Personal är också en investering och ibland tar det lite tid innan de är up´n running i sin nya roll. En lösning kan vara att täcka uppstartskostnaderna med ett företagslån fram till din nya stjärna kan vara med och bidra till högre lönsamhet i företaget.

Refinansiera

Har du hamnat i en situation med en massa dyra och dåliga lån i företaget, eller kanske ett leasingavtal som visat sig vara ett dåligt beslut. Då kan det vara läge att se över din situation och rensa upp bland de värsta kreditgivarna. Ta ett snabbt, enkelt och bra företagslån som du har koll på istället. 

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om ett företagslån.

Oka ditt foretags kreditvardighet