<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=790446042863156&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Logga in

|

Intervju med vår Amanda i Svenska Dagbladet

Euro Finans är störst i Sverige på fakturaköp och hanterar närmare en halv miljon fakturor varje år till ett sammanlagt värde av cirka 10 miljarder kronor. Det spelar ingen roll om du är ett stort eller litet företag som är i behov av att stärka likviditeten, Euro Finans kan hjälpa dig och se till att du har pengar på kontot inom 24 timmar.

Många företag kan nog relatera till hur frustrerande det kan vara att inte få betalt i tid för det arbete som levereras eller att få nobben av storbanker när de söker företagslån eller andra krediter. Euro Finans har under lång tid utvecklat sina tjänster för att förenkla vardagen för företagare. De var en av de första i Sverige med att erbjuda fakturaköp och deras koncept är fortfarande marknadsledande 35 år senare. Vi har träffat Amanda som är finansiell rådgivare på Euro Finans och som har jobbat i bolaget i snart elva år.

– Vi är ett utav de äldsta privata företaget i branschen som gör detta. Vi är väldigt alerta och letar anledningar till att tacka ja till en finansiering, lån eller att köpa en faktura. Kan vi inte köpa en hel faktura så hittar vi andra lösningar för att hjälpa kunderna möjliggöra affärer. Vi har både stora och mindre företag som använder våra lösningar men mycket fokus är på just de som inte får lån eller tillräcklig finansiering av banken. Då ska vi finnas där som ett stöd, säger Amanda.

Euro Finans kan snabbt och tryggt förse små och medelstora bolag med likviditet och skydd mot kreditförluster genom sina fakturaköp eller företagslån. De säkerställer att distributionen av fakturan sker på det sättet som kundens kund vill ha fakturan på, skickar påminnelse om det behövs och ringer alltid kundens kund innan de skickar inkassokrav. Har de fortfarande inte fått betalt kan vi hjälpa till vidare med indrivning via kronofogden.

– Vi har utvecklat tjänsten under en lång tid och kunnat anpassa tjänsten efter kundernas behov. Det har resulterat i att vi är väldigt flexibla och skarpa när det gäller kundservice. Man ska alltid kunna ringa till oss utan att behöva sitta i långa telefonköer. Våra kunder får en kontaktperson som de kan höra av sig till och som är insatt i deras verksamhet, säger Amanda.

Tuffa tider! Hur ska företag tänka under inflationen?

– Det viktigaste är att man inte slutar göra affärer bara för att det känns som att ekonomin skakar utan att försöka ta ut bättre priser i stället. De flesta företag höjer priserna och då bör man haka på det tåget. Man kanske inte kan omsätta lika mycket pengar i och med efterfrågan gått ner men i alla fall se till att de affärerna man genomför har marginaler, menar Amanda.

Att undersöka så att dina kunder är kreditvärdiga är viktigt. Det gör Euro Finans till dig.
– Vi fungerar som en rådgivande part och man kan alltid kontakta oss för att göra en kontroll av kunden innan en affär påbörjas. Vi köper aldrig fakturor om vi inte tror att kundens kund kan betala, säger Amanda.
Likviditeten är lika viktig betonar Amanda, framför allt i dessa tider men använder man likviditeten på ett bra sätt har man ett fördelaktigt förhandlingsläge mot sina leverantörer.

– När det finns pengar i kassan kan man som företag många gånger få rabatter och andra förmåner. Men om man ingår avtal med oss finns det garantier. Det finns alltid tillgång till pengar om det behövs för de jobb som utförts. Är det ett jobb som inte ännu utförts kan vi även hjälpa till med likviditet via lån, säger Amanda.

– Vi är dock ingen bank och därför kan vi ta fler risker, hantera större belopp och vi behöver inte förhålla oss till limiter. På så sätt kan vi finansiera hur mycket som helst egentligen bara där finns en bra betalare i ena ändan. Processen från vår sida är väldigt smidig. Ett samtal idag med oss kan innebära pengar på kontot inom 24 timmar, avslutar Amanda.