Svårt att få betalt 
Vi driver in pengarna

Inkassoservice – prioriterar dina fakturor

Med vår inkassotjänst kan du vara säker på att dina fakturor prioriteras. Vi har under de senaste decennierna utvecklat en smidig inkassotjänst som är trygg för både dig och dina kunder.

Kontakta mig

Hur fungerar inkasso?

Efter att du skickat ut fakturan till din kund och förfallodatumet passerats, skickas oftast en eller flera påminnelser ut. Har kunden inte betalat, trots påminnelser så kan du välja att låta ett inkassobolag hantera fakturan.

Vår påminnelseservice

Ibland missar man att betala en faktura i tid, det har de allra flesta gjort någon gång. Då är det viktigt att uppmärksamma kunden på detta. Ett antal dagar efter att fakturans förfallodatum passerats skickar vi ut en påminnelse till din kund. Om fakturan trots påminnelse inte blir betald, skickas ärendet vidare till vår inkassoavdelning. Du har självklart koll på hanteringen och vi skickar aldrig några inkassokrav utan ditt godkännande.

”Blir alltid bra bemött i alla tider, lätt att få hjälp, hjälpsamma i alla lägen och trevliga personer att prata med.

Mats-Ove, januari 2022

Inkassoservice

Är din faktura fortfarande obetald, trots påminnelser? Din kund vet om att fakturans förfallodatum passerats och har valt att prioritera annorlunda. Då är det läge att skicka ut ett inkassokrav.

Vi har hanterat tusentals av våra kunders inkassokrav under mer än trettio år och vårt system för att bevaka kundfordringar är väldigt effektivt. Med våra kravrutiner ser vi till att just dina fakturor prioriteras. Våra handläggare har lång erfarenhet av inkassohandläggning och är certifierade genom Sveriges Inkassoorganisation, SiO.

För oss är det en självklarhet att kontakten med dina kunder sköts på ett professionellt och effektivt sätt. För att din kund ska veta vad som gäller och för att du ska få din betalning snabbt. Skulle det vara så att din kund fortsatt inte betalar fakturan trots inkassokrav, ser din handläggare till att en ansökan om betalningsföreläggande upprättas. Din fordran överlämnas då till kronofogdemyndigheten. Självklart sker detta först efter ditt godkännande.

Långtidsbevakning av fordran

Ibland inträffar tråkigheter och en fordran förblir obetald trots att vår inkassoavdelning och kronofogdemyndigheten gjort vad de kan. Vi ser då till att din fordran bokas in för långtidsbevakning, så att den inte glöms bort. Den som är skyldig dig pengar kanske återfår sin betalningsförmåga i framtiden och då står vi beredda att göra vad vi kan för att du ska få tillbaka dina pengar. Under tiden kan du fokusera på din kärnverksamhet.

 

Vanliga frågor om inkasso

Jag/mitt företag har betalningsanmärkning. Kan jag bli kund ändå?

Ja. Många av våra kunder har fluktuationer i likviditeten, det är inget hinder för att bli kund hos oss och sälja dina fakturor.

Har du fått ett brev från oss?

Hittar du inte ditt svar i vår ”Frågor och svar” så kan du alltid ringa oss på 046-31 20 20.

Visa alla frågor och svar