FAQ – Företagsfinansiering

Lånar ni ut pengar till mitt företag?

Det kan vi göra, läs mer om företagslån och skicka in en ansökan, så ska vi se om vi kan hjälpa dig och ditt företag.

Jag/mitt företag har betalningsanmärkning. Kan jag bli kund ändå?

Ja. Många av våra kunder har fluktuationer i likviditeten, det är inget hinder för att bli kund hos oss och sälja dina fakturor.

Hur mycket kan jag låna?

Vi har en nedre gräns på 100 000 av administrativa skäl. Uppåt finns det i princip ingen gräns, välkommen med din ansökan.

Vad kostar det att låna pengar?

Vi tittar på dina förutsättningar och bedömer varje ansökan manuellt, du får en offert samma dag du ansöker. Vår prissättning är tydlig och består av en avgift – inget annat. 

Kan jag få ett lån som privatperson?

Våra företagslån är endast riktade till företag, självklart även enskilda företag.

Hur lång tid kan jag låna pengarna?

Vi arbetar oftast med korta krediter kopplade till ett projekt eller en affär, normalt sett 3-9 månader. De allra flesta krediter vi beviljar har en löptid på under 12 månader.

Måste jag amortera?

Vi erbjuder lån både med amortering och utan beroende på vad som passar din situation och affär bäst.

Vilka säkerheter kräver ni?

Generellt sett begär vi borgensförbindelse från bolagets ledningen eller personer kopplade till verksamheten på annat sätt. Vid större krediter är vi alltid öppna för diskussioner om andra typer av säkerheter. Vi tittar på just dina förutsättningar och ser till att du får chansen att göra en god investering i ditt företag.

Hur snabbt kan jag ha pengarna?

Vi betalar ut lånet samma dag det är godkänt av vår kreditavdelning. Ofta sker utbetalning samma dag som ansökan kommer in till oss.

Visa alla frågor och svar