FAQ – Företagsfinansiering

Lånar ni ut pengar till mitt företag?

Det kan vi göra, läs mer om företagslån och skicka in en ansökan, så ska vi se om vi kan hjälpa dig och ditt företag.

Jag/mitt företag har betalningsanmärkning. Kan jag bli kund ändå?

Ja. Många av våra kunder har fluktuationer i likviditeten, det är inget hinder för att bli kund hos oss och sälja dina fakturor.

Hur mycket kan jag låna?

Vi har en nedre gräns på 100 000 av administrativa skäl. Uppåt finns det i princip ingen gräns, välkommen med din ansökan.

Vad kostar det att låna pengar?

Vi tittar på dina förutsättningar och bedömer varje ansökan manuellt, du får en offert samma dag du ansöker. Vår prissättning är tydlig och består av en avgift – inget annat. 

Kan jag få ett lån som privatperson?

Våra företagslån är endast riktade till företag, självklart även enskilda företag.

Hur långa företagslån erbjuder ni?

Vi arbetar oftast med korta krediter kopplade till ett projekt eller en affär, normalt sett 3-9 månader. De allra flesta krediter vi beviljar har en löptid på under 12 månader.

Måste jag amortera på mitt företagslån?

Vi erbjuder företagslån både med och utan amortering, beroende på vad som passar ditt företags situation och affär bäst.

Vilka säkerheter för ett företagslån krävs?

Generellt sett begär vi borgensförbindelse från bolagets ledningen eller personer kopplade till verksamheten på annat sätt. Vid större krediter är vi alltid öppna för diskussioner om andra typer av säkerheter. Vi tittar på just dina förutsättningar och ser till att du får chansen att göra en god investering i ditt företag.

När får jag utbetalt mitt företagslån?

Vi betalar ut ditt företagslån samma dag som det godkänns. Ofta sker utbetalning samma dag som ansökan kommer in till oss.

Visa alla frågor och svar