Tjänster

Vår affärsidé

"Euro Finans skall snabbt, professionellt och smidigt förse företag i Sverige med likviditet och skydd mot kreditförluster."

Vi är idag störst i Sverige när det gäller fakturaköp.

Vi anlitas av tusentals företag - både små och stora - som önskar en enklare administration, har säsongsvariationer, expanderar eller har besvärlig ekonomi. Varje år finansierar vi omkring 150 000 fakturor, såväl svenska som utländska, till ett värde av över 5 miljarder.

Euro Finans har sitt säte i Lund samt säljkontor i Stockholm och Norrland. Euro Finans har en finansiell styrka som få i branschen kan skryta med. Trygghet, professionalism samt snabbhet är ledord i vår vardag.

Vi önskar Er välkomna till oss.

Fakturaköp

Sälj fakturan och få betalt direkt

Fakturaköp är lika smidigt som det låter. Du skickar oss din faktura och oftast samma dag sätter vi in pengar på ditt konto. Genom att sälja dina fakturor kan du fokusera på din dagliga verksamhet. Vad fakturaköp kostar beror på många faktorer och sätts individuellt. Priset skall vara rättvist. Varför vänta i 30, 60 eller i värsta fall 90 dagar på att få betalt. Vi snackar inte – Vi betalar

Vi står för hela kreditrisken

I samma ögonblick som du säljer din faktura till oss, tar vi över kreditrisken. Dessutom sköter vi administrationen och månar om att du behåller en positiv relation till din kund. Vi erbjuder marknadens bästa tjänst till det bästa priset, vilket är en av anledningarna till att vi är störst i landet på fakturaköp. Prislistan är tydlig utan dolda avgifter och finstilt. Vi letar alltid efter en anledning till att köpa en faktura, aldrig det motsatta.

Hur går det till?

Vi köper fakturor utställda på svenska och utländska näringsidkare och privatpersoner. När ett samarbete inleds upprättas ett avtal mellan ditt företag och Euro Finans. Avtalet garanterar dig ett säkert system för fakturahanteringen.

Det löper ett år i taget och du bestämmer själv vilka fakturor du vill sälja till oss. Vi vill ge våra kunder valfrihet. Sälj de fakturor du vill, när du vill!

Ledande fakturaköpspartner

Genom att alltid ha våra kunders bästa i åtanke har vi blivit ledande inom fakturaköp. Bra samarbeten bygger på ömsesidig respekt och tillit. Delar du den inställningen blir vi gärna din trygga och kunniga partner i finansiella frågor. Vi värnar om din kundrelation.

Låt ditt företag växa med vår fakturaköp eller factoring .

Factoring

Driver du företag och behöver frigöra kapital? Belåna fakturorna hos oss, pengar utbetalas samma dag. Du kan på ett enkelt sätt frigöra kapital genom att använda dig av factoring.  Fakturabelåning betyder i korthet att fakturor som inte betalas går tillbaka till företaget. Normalt sker detta efter ett visst antal avtalade dagar.

Så funkar det

 • 1

  Du mailar originalfakturan till Euro Finans.

 • 2

  Vi gör en kontroll av fakturamottagaren.

 • 3

  Fakturan förses med en text som anger att vi övertagit fordran.

 • 4

  Du får betalt omgående. Din kund betalar oss enligt fakturans villkor.

Förhandsbesked

Vår ambition är att ge dig som företagare en hög service, bra villkor och ett bra pris.

All information behandlas konfidentiellt och överförs på ett säkert sätt. För utländska fakturor och andra bolagsformer än aktiebolag är du välkommen att kontakta oss direkt, ring 046–31 20 20 så hjälper vi dig.

1. Fyll i informationen om ditt företag.
2. Fyll i informationen om din kund och den faktura du vill sälja.
3. Din kund kreditprövas.
4. En offert skickas till din angivna e-post adress.

Personlig jurist

Låt oss ta hand om juridiken

Då och då dyker det upp frågor där man behöver konsultera en jurist. Det kan handla om att upprätta ett avtal eller en tvist som ska prövas i domstol. Vår juridiska avdelning har hög kompetens och hjälper dig att reda ut vad som gäller i just ditt fall. Med våra konkurrenskraftiga priser och flexibla betalningslösningar vill vi göra det enkelt att anlita oss. Många gånger har du möjlighet att få ersättning för merparten av dina kostnader genom rättsskyddet i din försäkring, något som vi också hjälper dig med.
Kontakta oss och berätta vad du behöver hjälp med.

Inkasso

Få betalt i tid

Det är viktigt att visa dina kunder att försenade eller uteblivna betalningar inte accepteras. Inkasso är i detta sammanhang ett mycket kraftfullt verktyg! Låt inte din kund utnyttja dig som bank eller smita undan från betalning!

Spara tid och pengar

Genom att utnyttja våra tjänster sparar du både tid och pengar för ditt företag. Många av våra kunder tycker att det känns betryggande att få hjälp när någon inte betalar. På så sätt ansträngs inte kundrelationen i onödan och vi kan inkassera en fordran lättare genom vår tyngd som kredithanteringsbolag.

Du kan som kund hos Euro Finans själv avgöra vilken/vilka av våra tjänster som du väljer för just ditt ärende. Vi erbjuder bland annat följande:

Påminnelseservice

När du vill att din kund skall bli påmind om en obetald faktura, skickar vi en påminnelse. Efter påminnelsen kan ärendet, om du så önskar, överföras till inkassoservice.

Inkassoservice

Till ditt förfogande ställer vi våra effektiva och flexibla inkassohandläggare med mångårig erfarenhet. Inkassohandläggarna är certifierade genom utbildning hos Sveriges Inkassoorganisation, SiO. Inkassohandläggarna skickar inkassokrav till din kund och vidaresänder ärendet vid behov till kronofogdemyndigheten.

Långtidsbevakning

Denna avdelning hjälper dig med bevakning av dina fordringar som under längre tid har förblivit obetalda. I stor utsträckning arbetar handläggarna här med att få till stånd olika former av betalningsuppgörelser.

Finansiering

Få hjälp med finansieringen

Banken brukar aldrig hjälpa till när du vill utveckla verksamheten eller behöver pengar snabbt. Vi på Euro Finans har möjlighet att snabbt hjälpa till och erbjuder olika möjligheter.

Bryggfinansiering

Ibland behövs lån under vissa perioder för bolag som i övrigt har ett starkt kassaflöde. En bryggfinansiering sträcker sig vanligtvis under en kortare tidsperiod och upplägget skräddarsys efter behov.

Förvärvsfinansiering

Har du planer på att köpa ett bolag? På Euro Finans har vi arbetat med företagsfinansiering sedan 1987 och vet vad som krävs för ett framgångsrikt förvärv.  Med oss som finansiär och en factoringlösning för din nya reskontra blir det fart på kassaflödet redan dag 1.

Lagerfinansiering

Företagets varulager ses som säkerhet som belånas. Hur länge ett lager pantsätts varierar beroende på bransch och företag.

 
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.